21 Haziran 2019 Cuma

Yurtdışı Seyahatinde Konaklama Yerinizi Nasıl Seçmelisiniz?


Merhaba,

Yurtdışı seyahatinizi kendiniz planlıyorsanız 
şüphesiz konaklama yeri seçimi çok önemlidir.Çünkü kötü bir sürprizle  karşılaşırsanız başka seçenek aramak hem zor hem de masraflı olacaktır.
O nedenle çok iyi  araştırma yapmak gerekir.Dikkat etmeniz gerekenleri kendi tecrübelerimize göre aktarmak isterim.

İlk olarak otel arama motorları işinizi oldukça kolaylaştırır.Biz yıllardır kullanımına alışkın olduğumuz ve sürekli kullandığımız için ek indirimler sunan booking.com sitesini kullanıyoruz.
Hostel,otel,apart otel gibi bir çok seçenek arasından filtrelemeyle bütçenize uygun arama yapabiliyorsunuz.Seçtiğiniz yerle ilgili çok sayıda yorumu okuyup değerlendirme yapma şansınız oluyor.Çoğu yerin rezervasyonu için ön ödeme istemiyor,ödemenizi otelde yapıyorsunuz.Ingilizceniz yeterli değilse sayfayı Türkçe'ye çevirebilirsiniz.
Ayrıca trivago,tatilsepeti,momondo vb. siteler de mevcut.Peki karar verirken nelere dikkat etmelisiniz?
* Gideceğiniz şehrin gezilmesi gereken yerlerini,alışveriş sokaklarını ve havaalanına ulaşımın sağlandığı istasyon,metro,otobüs durağı gibi yerleri google haritalarda işaretleyin.
O bölgenin içindeki noktalarda otelinizi arayın.Pahalı gelirse metroya,otobüse yakın olmak şartıyla o alanın dışına çıkabilirsiniz.

*Daha önce o otelde kalan kişilerin yorumlarını okuyun.Genel konularla ilgili yorumlar dışında sizin durumunuza yakın kişilerin yorumları daha faydalı olacaktır.Örneğin genç bir çift için çok gürültülü bir sokak sorun yaratmazken siz bundan rahatsızlık duyabilirsiniz.Çocuklu ailelerin aradığı özellikler tek seyahat ediyorsanız size uygun olmaz.
Bunlara dikkat ederek okuduğunuzda yorumlar ve puanlamalar size yardımcı olacaktır.
*4-5 yıldızlı oteller bütçenize fazla geliyorsa apart otelleri,stüdyo daireleri tercih edebilirsiniz.Fiyatları uygundur ve bir çoğunda ufak mutfak bulunur.Airbnb'den ev kiralamak ta uygun bir seçenek olur.
*Bir yer buldunuz;metronun yanıbaşında,çok konforlu ama fiyatı şaşırtıcı derecede düşük.Şüpheye düştünüz.Bu durumda ilk yapacağınız şehrin belediyesinin web sayfasına girip metro istasyonunda grev,onarım vb.  olup olmadığına bakın.Fiyat o nedenle düşmüş olabilir.Başımıza geldiğinden biliyorum ;)
*Yapılan yorumların yakın tarihli olanını okuyun.Örneğin Madrid'de 5.katta bir daire  bulduk.Merkezi,temiz ve asansörlü bir daireydi.Ama elimizde bavullarla binaya geldiğimizde asansörün 15 gündür arızalı olduğunu öğrendik.Tabii ki hiç hoş değildi.Dönüşte bunu yorumlarımızda belirtmeyi unutmadık.
*Yerinize karar verdikten sonra google haritalarda mutlaka sokak görünümüne bakın.Ara sokakta,ıssız bir bölgede olabilir ve gece dönüşte o sokaklarda yürümek istemeyebilirsiniz.
*Özellikle eski Avrupa şehirlerindeki apartmanlar da eski olduğundan böcek sorunu olabilir.Yorumlar da buna da dikkat edin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Uzunca bir yazı oldu,saborla okuduğunuz için teşekkürler.
Temiz ve ulaşımı kolay olduğu sürece bence çok fazla ayrıntıya gerek yok.
Sonuçta gezip dolaşmaktan otele ancak yatmak için dönüyoruz :)
Bu arada yeni seyahat rotamızda kalacağımız yerleri
YOUTUBE kanalımda ayrıntılı olarak
yayınlayacağım.
abone olup bildirimleri açarsanız haberdar olabilirsiniz.
Yeni yazılarda görüşmek üzere.
Sevgiyle gezgin kalın.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder